Formaleválasztó

A formaleválasztó folyadék egy speciális anyag. Eredeti funkciója zsaluleválasztó folyadék, műanyag zsaluzathoz, betonozáshoz. A termék használatával meggátoljuk, hogy a betonöntőforma felületére rátapadjon a beton vagy a cement hártya. Erős tapadás esetén rengeteg időt vesz igénybe egy műanyag betonöntőforma tisztítása.

Használata: A betonöntőformákat ecsettel vagy szivaccsal kenjük be, teljes belső feületükön formaleválasztó folyadékkal. Ne tegyünk sokat, hogy buborékok, cseppek legyenek a felületen. Elég annyira kezelni a felületet, mint egy autó műszerfalát szilikonozáskor.

A betonöntőforma használatakor a betonhoz mindig használjon képlékenyítő adalékot is.

Nézet:
Sorrend:

Az öntőformák tisztítására erős szennyeződés esetén, gyakran próbálunk meg fizikai tisztítás során olyan eszközöket használni, melyeknél fennáll a veszélye annak, hogy megsérül a betonöntőforma felülete. Ha a sérülés kismértékű, csak kis elváltozást fog okozni a betontermékek, térkövek felületén. Nagyobb sérülés esetén már jobban látható, esetleg selejtes köveket is gyárthatunk. Ami ennél nagyobb probléma, hogy a megsérült felületű öntőformák a sérülés helyén már a formaleválasztó későbbi helyes használata esetén is hajlamosak a durva letapadásra, tehát sokkal nehezebb a tisztítása minden alkalommal és akár selejtezésre is kerülhetnek egy helytelen tisztítás miatt, amit a formaleválasztó folyadék használatának hiány idézett elő. Nem éri meg! A házilagos és kisüzemi térkőöntés, csak akkor működik hatékonyan és akkor érjük el a jelentős megtakarítást, ha igyekszünk a technológiai leírás elemeinek, lépéseinek betartására.